Hour of Code ook in Vlaanderen !

Het Hour of Code-initiatief loopt als een trein en wordt gesteund door o.a. USA-President Obama. Wil je meer info ?

Joma, ASO en TSO school in Merksem, richt op 13/12 en 18/12 een eigen versie van “The Hour of Code” in: hun “School of Code” is voor de leerlingen van het 6e leerjaar en het eerste middelbaar. Hierover komt zeker een verslagje op de i22n-website. Doen anderen in Vlaanderen ook mee ?

Reacties

Ik heb in de VIA in Tienen ook meegedaan. Ik heb mijn mannen van 3 en 4 BSO ook een uur programmeren gegeven. De website learn.code.org was een leuke manier om hen er mee in contact te brengen.


Dag Carine,

Schitterend! Ik heb je bericht direct gesignaleerd aan de tweede- en derdejaarsstudenten (en mijn collega´s) informatica in de lerarenopleiding van KHLeuven! Die derdejaars trekken overigen sin februari zelf drie weken op stage in BSO…


Niet direct een reactie op het originele bericht, maar dit lijkt een goede plaats …

In februari organiseert het ToekomstATELIERdelAvenir vier zaterdagen rond het vak ICT/Informatica: de kinderen maken kennis met verschillende beroepen in dit werkveld. Voor de eerste les worden computerbouwers uitgenodigd (focus op hardware door een pc open te vijzen), de tweede les maken de kinderen een computerspel met behulp van de onlinetool Scratch, de derde les leren de ze programmeren a.d.h.v. Lego MindStorm (met medewerking van IBM); de vierde les wordt waarschijnlijk een uitstap.

Een prachtig initiatief waarvoor nog “gastdocenten” gezocht worden: neem contact op met de inrichters !


Ik geef dit (programmeren met angry birds) als inleiding voor mijn programmeerlessen aan mijn leerlingen van ASO. Alhoewel het wat te makkelijk is, werkt het wel heel motiverend.

http://learn.code.org/hoc/1.